Barbecue evenement VUUR EN VLEES

Datum: 30-06-2019

Zondag 30 juni 2018 11.00 uur - 19.00 uur 

Barbecue evenement Vuur en Vlees.
Op zondag 30 juni is het weer zover het jaarlijks terugkerend evenement Vuur en Vlees of wel KCBS International BBQ Contest Vuur en Vlees. Dit wordt bij restaurant/zaal De Reizende Man georganiseerd. Ook dit jaar wordt het gecombineerd met de KCBS wedstrijden.
 
KCBS International BBQ Contest Vuur en Vlees (Fire and Meet).
De wedstrijden van de KCBS (Kansas City Barbeque Society) worden in verschillende landen en plaatsen georganiseerd. Professionele teams doen hier aan mee en bij elke wedstrijd waar ze in de prijzen vallen, levert het ze punten op. Hier in Deurne vindt één van deze wedstrijden plaats. Professionele juryleden, opgeleid door het KCBS, controleren en keuren het vlees.

De wedstrijd bevat vier categorieën, te weten: kip, ribs, varkensschouder (pulled pork) en brisket. Ook is er een extra ronde namelijk vegetarisch.  Deze worden ieder half uur ingeleverd en dus vol passie en concentratie bereid en meegegeven. De teams zelf beginnen op zaterdag 29 juni al met de voorbereidingen, maar op zondag 30 juni vanaf 11.00 uur is het voor de bezoekers leuk om te komen kijken.

De wedstrijd duurt tot 14.00 uur en dan beginnen de teams ook weel met opruimen. Om 16.30 uur begint de prijsuitreiking. 
 
Barbecue evenement Vuur en Vlees Traditioneel
Dat de teams klaar zijn en zich klaar maken voor vele lange terug reis, betekend niet dat ons evenement eindigt. We hebben namelijk twee pleinen en om 14.00 uur begint Vuur en Vlees Traditioneel.

Op dit plein zijn er verschillende kraampjes waar gerechten van de barbecue bij te verkrijgen zijn. Ook is er van alles te zien en te koop op het gebeid van barbecue. Natuurlijk mag de bar met zitjes in en uit de zon niet ontbreken. We hebben een springkussen voor de kinderen en er zijn natuurlijk ook weer levende dieren aanwezig. Dus voor degene die wat meer willen weten over het gebruik van de nieuwste barbecues, dit is het moment. Kortom er is van alles te doen op deze dag en zeker de moeite om een kijkje te nemen!

De entree is gratis dus wie wil kan altijd op het terrein een kijkje komen nemen. De consumpties en gerechten zijn tegen betaling.
Het belooft een smakelijke en gezellige dag te worden.
 

Website door TARGET visuele communicatie