KCBS International BBQ Contest Vuur en Vlees - Deurne

Info

Informatie
Jaarlijks organiseert De Reizende Man het KCBS International BBQ Contest Vuur en Vlees.
Aan Deze barbecue wedstrijd kunnen maximaal 24 teams deelnemen.
Elk team heeft een plaats van 6 x 6 meter ter beschikking.
Er zijn per plaats voorzieningen voor elektra en er is een gezamenlijk waterpunt.
De jurybeoordelingen vinden binnen in het restaurant van De Reizende Man plaats.

Vuur en Vlees telt mee voor de titel van Nederlands Kampioen Low & Slow Barbecue 2020.

Vuur en Vlees is een barbecuewedstrijd Amerikaanse stijl. Er wordt in vier categorieën, te weten: kip, ribs, varkensschouder (pork) en brisket, gestreden om de eerste plek. Het team met het hoogste gemiddelde wordt de Grand Champion.
Daarnaast zal er een extra ronde chef’s choice zijn. Dit jaar is de chef's choice: Wurst! Ook moet de jury zien of proeven dat het van de barbecue af komt. Worst is een van oorsprong Duitse specialiteit die een groot deel van de Duitse keuken bepaalt. Wereldwijd biedt Duitsland dan ook het grootse aanbod aan Wurst. Van bloedworst tot Weiβwurst (specialiteit in München en een worst die zelfs een aantal ‘eetregels’ kent) en van braadworst tot currywurst: er zijn meer dan 1500 verschillende soorten worst. Alles mag zolang het maar gegrild/gerookt van de barbecue af komt. De rest is helemaal naar eigen invulling.
Onze jury is, voor zover mogelijk, voor 100% KCBS gecertificeerd. Dit is nog ieder jaar gelukt!

Reglement
Vuur en Vlees is een wedstrijd volgens de regels van KCBS.

Te winnen prijzen
De “Grand Champion” van 2019 wint een bedrag van € 100,00 
En de “Reserve Grand Champion” wint € 50,00 
In elke categorie zijn er bekers te winnen voor eerste, tweede en derde plaats. 


General Information
De Reizende Man annually organizes the Vuur en Vlees (Fire and Meat) event. During this event, local butchers showcase their assortment for the coming barbecue season. In an effort to make Vuur en Vlees appeal to more visitors, De Reizende Man organizes a barbecue cook-off this year.
The maximum number of teams that can take part in the competition is 24. Each team will be allotted their own space for cooking, measuring 6 x 6 meters. Each space has its own electricity supply and there will be a shared water point.
The Vuur en Vlees event will be taken into account for the Dutch Low & Slow Barbecue 2019 championship. 

Vuur en Vlees is a barbecue competition American Style. The four categories in which will be competed are: chicken, ribs, pulled pork and brisket. The team with the highest average will be crowned Grand Champion. Additionally there will be a Chef’s Choice-round, this year it will be German Sausage from the barbecue. The jury has to taste or see that the dish is from the barbecue. The rest is your choice, so it's totally freestyle. From black pudding to weisswurst and from bratwurst to currywurst. It’s all allowed, as long as it is prepared on the barbecue (of grill).

Judging will take place inside the restaurant of De Reizende Man.
Our judges are mostly 100% KCBS certified.

Rules and regulations
During Vuur en Vlees the rules and regulations of KCBS are respected. The competition rules can be downloaded here.

Prizes
The Grand Champion of 2019 wins 100 euros and the Reserve Grand Champion wins 50 euros.
There are trophies to win in each category, including the Chef’s Choice category. Trophies are awarded to places 1 up to 3.






Website door TARGET visuele communicatie