KCBS International BBQ Contest Vuur en Vlees - Deurne

Info

 

Informatie
Jaarlijks organiseert De Reizende Man het evenement Vuur en Vlees. Lokale slagers presenteren die dag hun barbecue assortiment. Om dit evenement voor de bezoekers extra aantrekkelijk te maken voegen wij er dit jaar een wedstrijdelement aan toe.
Aan Vuur en Vlees kunnen maximaal 24 teams deelnemen.
Elk team heeft een plaats van 6 x 6 meter ter beschikking.
Er zijn per plaats voorzieningen voor elektra en er is een gezamenlijk waterpunt.
De jurybeoordelingen vinden binnen in het restaurant van De Reizende Man plaats.

Vuur en Vlees telt mee voor de titel van Nederlands Kampioen Low & Slow Barbecue 2017; hiervoor tellen dit seizoen de beste drie resultaten van de Nederlandse KCBS wedstrijden.

Vuur en Vlees is een barbecuewedstrijd Amerikaanse stijl. Er wordt in vier categorieën, te weten: kip, ribs, varkensschouder (pulled pork) en brisket, gestreden om de eerste plek. Het team met het hoogste gemiddelde wordt de Grand Champion.
Daarnaast zal er een extra ronde chef’s choice zijn. Dit jaar is de chef's choice: Vis van de barbecue. Dit moet de jury kunnen zien of proeven. De rest is helemaal naar eigen invulling.

Onze jury is, voor zover mogelijk, voor 100% KCBS gecertificeerd.


General Information
De Reizende Man annually organizes the Vuur en Vlees (Fire and Meat) event. During this event, local butchers showcase their assortment for the coming barbecue season. In an effort to make Vuur en Vlees appeal to more visitors, De Reizende Man organizes a barbecue cook-off this year.
The maximum number of teams that can take part in the competition is 24. Each team will be allotted their own space for cooking, measuring 6 x 6 metres. Each space has its own electricity supply and there will be a shared water point.
The Vuur en Vlees event will be taken into account for the Dutch Low & Slow Barbecue 2017 championship. This year, the 3 best results of the Dutch KCSB competitions will count.
Vuur en Vlees is a barbecue competition American Style. The four categories in which will be competed are: chicken, ribs, pulled pork and brisket. The team with the highest average will be crowned Grand Champion. Additionally there will be a Chef’s Choice-round, this year it will be fish from the barbecue. The jury has to taste or see that the dish is from the barbecue. The rest is your choice, so it's totally freestyle. 

Judging will take place inside the restaurant of De Reizende Man.

Our judges are mostly 100% KCBS certified.




Website door TARGET visuele communicatie